Naar inhoud springen

Geluksmakers

Nudge

Overig

Ebbie & Ivy - Charlotte Tonino - Marijn Singer-6314-2

In the picture

Stomverbaasd was ik toen ik na de kerstvakantie door mijn baas werd geweerd bij de teamvergadering. Ik werkte hier al drie jaar en er was me beloofd dat mijn jaarcontract nog eens twee keer verlengd zou worden. Ik had helemaal geen zin om te stoppen als docent circustheater. De lessen op de verschillende basisscholen in Arnhem waren veel te leuk. En hoe ging ik mijn hypotheek betalen en mijn gezin onderhouden? Van alleen ZZP inkomsten? Ineens werd mijn bedrijf Gein & Ongein, waarin ik voorstellingen, animaties en circuslessen geef, wel heel serieus. Aan de andere kant was dit ook HET moment om het een boost te geven. Dus maakte ik een herstart en verzon een minder vrijblijvende naam: Pop-Up circus. Eitje.

Ik speel de leukste lolbroek voor een volle zaal
Daarna werd het moeilijker. Want hoe kreeg ik voldoende klanten? Hoe kon ik blijven binnenkomen bij de scholen maar dan als ZZP circustheaterondernemer? Dan moest ik mezelf verkopen. Maar zo gemakkelijk als ik les geef aan kinderen, zo lastig vind ik het om te benoemen wat ik precies in die lessen doe. Als vanzelf tover ik verwondering op kindergezichten omdat ze iets nieuws ontdekken en beseffen dat ook zij circusartiesten zijn. Maar ik sla dicht bij de gedachte dat ik een schoolbestuur moet vertellen waarom ze zaken met mij moeten doen. Ik speel de leukste lolbroek voor een volle zaal maar als Marijn ben ik niet zo. Dan hoef ik niet perse het middelpunt te zijn.

Ik kies nu voor mezelf
Toen een vriendin vroeg ‘Is 365 dagen Succesvol niets voor jou?’, werd ik nieuwsgierig. De term succes stootte enerzijds af omdat ik dat associeer met een snelle zakenman en dat is niet zoals ik mezelf zie. Maar het trok ook aan. Dit zou me verder kunnen helpen om mijn bedrijf op poten te zetten. Dus stuurde ik mijn toekomstige ex-collega’s en baas een mail ‘Jongens, deze dagen kan ik niet, dan heb ik cursus.’ En ik dacht: ik kies nu voor mezelf.

Ik kwam naar ‘365 dagen Succesvol’ zonder concreet doel. Meer vanuit de behoefte ideeën te delen en te leren van de feedback. Om een stok achter de deur te voelen. Want als je weet dat je de groep over een paar weken weer ziet, wordt de druk om stappen te maken groter. Na twee bijeenkomsten staan de doelen en deadlines voor het Pop-Up Circus zwart op wit.  Ik heb de eerste twee scholen gebeld waar ik cursussen wil geven. Sterker nog, bij één geef ik al lessen.

In the picture
En ik heb mijn thema voor het komende jaar bepaald: In the picture.
Gaaf hoe zo’n thema doorwerkt. Mijn snufferd kwam op tv, ik heb met foto en al in drie huis-aan-huisblaadjes gestaan en stond in de Gelderlander. Ik krijg enthousiaste reacties dat ik zo aan de weg aan het timmeren ben met mijn bedrijf. Zo wil ik lekker blijven doorgaan.
In the picture/mezelf verkopen stond voor mij altijd voor ‘hoe haal ik meer optredens en cursussen binnen’. Daar is ondertussen een belangrijke vraag bijgekomen: ‘Hoe zorg ik ervoor dat het OK voelt om als Marijn bij een klant binnen te lopen? Een mooie uitdaging. Dus zeg ik iedere dag mijn mantra:

Ik hou van mezelf,
ik accepteer mezelf,
ik heb veel goede ideeën die ik ook uitvoer,
ik kan alles,
ook als nog niet alles lukt

 

Reacties Post a comment
  1. hellen #

    Rik Konings · Partner/Founder bij Hart, Hoofd en Handen
    Hee wat gaaf om David en Marijn zo in één foto terug te zien. Met Marijn volgde ik in 2006/2007 opleiding begeleider Circuskunsten in Leuven(B) en heb hem gevolgd in zijn zelfstandigentrsnsformatie. Fijn dat David met 365 dagen succesvol op zijn pad is gekomen. Marijn succes met je zakelijke stappen.

    november 12, 2013

Reactie

Het gebruik van simpele HTML is toegestaan. Je emailadres zal niet gepubliceerd worden.

Abonneer je op deze opmerkingenfeed via RSS