Naar inhoud springen

Geluksmakers

Nudge

Overig

Schoolverlaters

Kind, puber of bijna volwassen…
De één met moeite, de ander kan niet wachten…
Naar het voortgezet onderwijs, dagbesteding of terug naar de basisschool…
Maar allemaal met een warm gevoel over Mytylschool De Regenboog.

Een selectie uit een reeks portretten schoolverlaters van deze bijzondere school uit Haarlem waarbij ze antwoord geven op de vragen:
Wat heb je geleerd?
Wie/wat ga je missen?
Waar ga je naartoe?

Mytylschool De Regenboog - Ebbie & Ivy - Charlotte Tonino Gijs8561Gijs, 9 jaar
Ik heb geleerd hoe je met dingen omgaat en hoe je vriendelijk moet zijn. Dat doe ik nu ook tegen mijn broer en hij doet nu aardig terug.
Het was hier heel leuk, leerzaam en gezellig maar ik ben er heel erg aan toe om naar een andere school te gaan. Dus ga ik terug naar mijn oude basisschool, naar groep 7 van de St Theresiaschool in Bloemendaal. En als ik klaar ben met school? Hopelijk word ik dan profvoetballer bij PSV.

 

 

 

 

 

Mytylschool De Regenboog - Ebbie & Ivy - Charlotte Tonino Tiziano8507Tiziano, 13 jaar
Ik ben beter geworden in rekenen enzo, maar heb vooral geleerd dat je mensen niet uit moet lachen om hoe ze zijn. Het is gemeen om te pesten.
Buitenspelen, zwemmen en sporten met de kinderen uit mijn klas ga ik wel missen. En natuurlijk Juf Karola want zij is lief en aardig. Maar ik heb ook heel veel zin om naar de Praktijkschool de Linie in Hoofddorp te gaan. De juf vindt dit echt iets voor mij. Daar ga ik veel met mijn handen doen, hout bewerken. Ik moet daar ook dieren ontleden en dat vind ik niets. Daar heb ik niets aan als ik later filmacteur word.

 

 

 

 

Mytylschool De Regenboog - Ebbie & Ivy - Charlotte Tonino Onno8586Onno, 13 jaar
Alle vakken zijn leuk, alleen rekenen is stom. Ik kan zo goed rekenen dat ik moeilijke sommen krijg en dat is lastig. En ik heb natuurlijk leren schrijven want anders kan ik mijn sommen niet uitrekenen.
Volgend jaar kan ik niet meer met mijn goede vrienden naar het Cruyff Court en lekker winnen met voetbal. Dan ga ik naar naar de VMBO. Die van Heliomare omdat ik meer tijd nodig heb om mijn werk af te maken. Ik wil op school mijn werk afhebben want ik ben niet zo’n huiswerkmannetje. Ik ben een gamefreak!

 

 

 

 

Mytylschool De Regenboog - Ebbie & Ivy - Charlotte Tonino Jens9185Jens, 18 jaar
Ik heb leren zagen en papier snipperen. De zak moet helemaal vol en de nietjes eruit. Dat hoort niet, die moeten in de prullenbak.
Ik ga iedereen missen maar vooral meester Tom. Dat is een goede man. Hij zegt dat ik mijn best moet doen op school. En naar voren kijken en zachtjes praten. Hard mag niet.
Ik loop nu al stage bij Dagcentrum Middelpolder in Amstelveen. Daar ga ik straks de hele dag heen. Bakken in elkaar zetten, schroeven en hameren. Dat kan ik goed. Maar ze mogen daar wel iets meer naar mij kijken. Net als meester Tom.

 

 

 

Mytylschool De Regenboog - Ebbie & Ivy - Charlotte Tonino Soes0005Soes, 19 jaar
Op school heb ik leren wassen en de melk rondbrengen met Daan van mijn klas. En op woensdag washandjes vouwen bij Ruim Baan.
Wat ik ga missen? Daan, want samen kunnen wij hard werken. En boodschappen doen met juf Jolanda in de supermarkt. Ik vind het leuk om soep te maken.
Volgend jaar ga ik naar Dagcentrum de Raak in Bennebroek. Het lijkt me wel wat, ook al ben ik er nog maar één keer geweest. Er zijn daar veel meisjes van mijn leeftijd. Lekker giechelen!

 

 

Reacties Post a comment
  1. jeannette #

    Prachtig gedaan!

    november 3, 2013

Reactie

Het gebruik van simpele HTML is toegestaan. Je emailadres zal niet gepubliceerd worden.

Abonneer je op deze opmerkingenfeed via RSS