Naar inhoud springen

Geluksmakers

Nudge

Overig

Ebbie & Ivy, Charlotte Tonino, Nudge, Karel van Pinxten, passie, missie, visie-9140

Print Per4mance, de oplossingsarchitect voor uw grafische problemen

Snapt u dat? Mensen die met tegenzin naar hun werk gaan? Ik niet. Stratenmakers doen fluitend hun zware, laagbetaalde werk, maar in de drukkerijen zie ik soms zulke zure gezichten. Dan moet ik me inhouden om niet te roepen: ‘Hou op met dat gesjagrijn, je hebt zo’n mooi beroep!
Het zal wel met mijn conservatieve, gelovige opvoeding te maken hebben. Met weinig ruimte voor vrolijkheid bleef ik netjes tot mijn 21ste misdienaar en leefde daarnaast mijn eigen leven. Waar wel plaats was voor genieten.

Daarom voel ik die persoonlijke drive om mensen met meer plezier naar hun werk te laten gaan. Ik ben een firestarter. Het liefst voor mensen die al lang op dezelfde plek en op dezelfde manier werken. Het maakt me niet uit of dat nu de directeur is of iemand op de werkvloer. Als ik maar kan prikkelen om over andere en nieuwe mogelijkheden na te denken.
Want dat is hard nodig. Door de opkomende buitenlandse concurrentie en de toenemende vraag naar grote volumes tegen een lage prijs, is de grafische sector snel aan het veranderen. Ik weet dat er in het hectische drukkersvak weinig tijd is voor bezinning, maar we kunnen niet overleven zonder onze processen onder de loep te nemen. Het ambachtelijk vakmanschap vervangen door industriële, computergestuurde productie. En ons vervolgens buigen over de vraag hoe we de mensen meekrijgen in deze automatiseringsslag. Want vooral ervaren oudere medewerkers, zullen moeite hebben om aan te haken bij de nieuwe technieken en mentaliteit.

Hoe kunnen we moderniseren én toch de opgebouwde kennis en ervaring behouden? Met mijn bedrijf Print Per4mance (PP4) denk ik graag mee om deze slagen succesvol te maken.
Ik ben zelf best een einzelgänger maar ik geloof dat de oplossing ligt in het woord SAMEN. Lang leve de onafhankelijkheid maar als je iets groter wilt maken, kun je dat niet alleen doen. Dus bij deze mijn oproep aan alle kleine en middelgrote drukkersbedrijven in Nederland: bundel je krachten!
Bijvoorbeeld door gezamenlijk goedkoper materialen in te kopen (Dravik Packaging). Of door samen personeelspools op te starten op het gebied van drukken, P&O en kwaliteitszorg.  Want wat fantastisch zou het zijn als via een drukkerspool nieuw talent kan worden aangetrokken, behouden en verspreid over verschillende drukkersbedrijven. Dat jonkies zo het vak leren van oude rotten. En dat die op hun beurt weer worden aangestoken door het enthousiasme en de procesmatige aanpak van jongeren. Daar geloof ik in en dat zou ik graag faciliteren!

Omdat ik ruim 25 jaar in de grafische industrie heb gewerkt, heeft deze branche weinig geheimen voor mij. Alle facetten van het vak heb ik leren kennen. Mijn handen hebben in de inkt gezeten maar ik zag ook de productievloer van een andere kant als adviseur van grote grafische bedrijven. Ik ben een drukker in hart en nieren en maak me druk om de grafische industrie.

Ik heb nog zoveel plannen. Mijn ambitie is dat PP4 DE oplossingsarchitect wordt voor uw grafische problemen. Zodat iedereen ongestoord en fluitend het vak kan uitoefenen. Ik deal wel met de randzaken.

Reactie

Het gebruik van simpele HTML is toegestaan. Je emailadres zal niet gepubliceerd worden.

Abonneer je op deze opmerkingenfeed via RSS