Naar inhoud springen

Geluksmakers

Nudge

Overig

Margit Bosch - 365 dagen succesvol - Jouw beste jaar ooit - Charlotte Tonino - Ebbie & Ivy-4160

Trouw aan mezelf

Ik heb altijd te kampen gehad met overgewicht. Zo rond het voorjaar stortte ik me op de sapkuren om in de zomer enigszins bikiniproof te zijn. Maar in de herfst begon het snaaien weer. Als ik me verdrietig, gestrest of boos voelde. Een vicieuze cirkel waar ik niet uitkwam, tot het voorjaar 2011. Ineens kon ik het niet meer opbrengen om te gaan lijnen. ‘Ik kap hiermee’, zei ik tegen mezelf. ‘Dit brengt me niets. Ik kan beter gaan ontdekken waarom ik zo nodig moet eten’.
Dus zocht ik een geschikte therapeut en elke keer als ik bij haar wegging, voelde ik me goed over mezelf.

Nu eerst IK!
Om nog een niveau dieper te komen, ging ik mediteren. Tijdens één van die meditaties werd me gevraagd: wat is nou echt belangrijk in je leven? Mijn man en kinderen was mijn antwoord. Maar toen ze de vraag nog een keer stelde, riep een oerkreet van binnen: Ik… en daarna alle andere lieve mensen waar ik van hou. Maar eerst IK!!

Het blije zonnetje
Vanaf die tijd zijn er dingen gaan gebeuren. Onder andere dat Arjan Vergeer en David de Kock op mijn pad kwamen.
Een belangrijke eyeopener kreeg ik bij een familie opstelling tijdens hun seminar ‘Succes door eigen Creatie’. ‘Hoe vind jij het dat je ouders zo ver uit elkaar staan?’, vroeg David aan het kind. Tranen stroomden over mijn wangen toen het kind antwoordde, ‘ik wil alleen maar dat mijn ouders blij zijn’.  DAT had ik ook mijn hele leven gedaan: het blije zonnetje gespeeld voor ouders die niet gelukkig waren. Geen plaats voor verdriet, geen plaats voor mezelf. Ineens viel het kwartje: dus daarom moest ik eten. Om met mijn emoties te dealen.

A Bunch of Choices
Ik schreef me in voor hun jaarprogramma ‘365 Dagen Succesvol’ omdat ik nog niet klaar was met de zoektocht naar mezelf. En ik had structuur nodig om dingen daadwerkelijk te veranderen.
Als je eenmaal besluit jezelf belangrijk te vinden, werkt dat door op alle fronten. Want behalve dat ik mezelf steeds mooier, lekkerder en specialer begon te vinden, kwam ik er achter dat mijn werk op de hogeschool het niet helemaal was voor mij. Er moeten en kunnen zoveel dingen anders in het onderwijs in Nederland. Waarom worden jongeren langs één meetlat gelegd? Worden ze uitsluitend beoordeeld op intelligentie en citoscores? Waarom ligt de focus zo op carrière maken?

Ik zie hoe jongeren naar zichzelf aan het zoeken zijn. Hoe bedrijven studenten krijgen die niet helemaal matchen. Daarom ben ik naast mijn huidige baan initiator geworden van A Bunch of Choices. Een platform dat diverse partijen die nodig zijn voor een goede (studie)keuze bij elkaar brengt in gevarieerde keuzeprogramma’s. Hiermee kunnen jongeren onder begeleiding van een coach proeven van de mogelijkheden die het leven en verschillende soorten werk hen bieden. Zodat ze ontdekken wie ze zijn en waar hun passies en talenten liggen. Om zo gericht te kunnen kiezen voor hun verdere (studie)carrière.

Margit Bosch - 365 dagen succesvol - Jouw beste jaar ooit - Charlotte Tonino - Ebbie & Ivy-4238Grootse dromen
Steeds meer ontdek ik wie ik ben en wat belangrijk is voor mij. En zolang ik trouw ben aan mezelf, eet ik niet teveel. Dan voel ik me rustig en sterk.
Vroeger durfde ik mijn dromen niet uit te spreken. Ze zijn zo groots! Altijd was er wel dat stemmetje in mijn hoofd dat fluisterde ‘wie ben jij om dit zo te doen? Al die tijd heb ik me koest gehouden maar nu denk ik: ik kan het!
De hele wereld mag weten dat mijn leven pas geslaagd is als ik zoveel mogelijk mensen heb geïnspireerd om positief in het leven te staan. Als mede door mij ALLE mensen de kans krijgen om het beste uit zichzelf te halen. Dan wordt de wereld echt een betere plek.
Sprak ik in het begin van het jaarprogramma mezelf nog de positieve woorden toe: ‘de wereld accepteert me zoals ik ben’. Nu geloof ik dat ik invloed heb. Dat ik een magneet ben die anderen net zo kan laten stralen als ik zelf doe. Want ik weet als geen ander hoeveel energie je krijgt als je besluit dat je goed bent zoals je bent.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
Elke dag hou ik me letterlijk en figuurlijk een spiegel voor. Ik ga dan voor de spiegel staan die mijn man voor me heeft gekocht. Want ook hij gelooft nu in mij en wordt aangestoken door mijn drive. Af en toe als ik naar mezelf kijk, moet ik huilen en schiet ik ineens weer vol met vooroordelen. Maar meestal voel ik dankbaarheid. Mijn lichaam is sterk, nooit ziek en heeft gezonde kinderen gebaard. En als ik twijfel, kijk ik naar mijn visionboard die in de woonkamer hangt. Hij is vol, maar dat kan ook niet anders als je grootse dromen hebt. En wat maakt het uit, dit is wat ik ben.

Als je je oordelen over jezelf en anderen los kunt laten, wordt je hart groter. Mijn lijf is afgeslankt maar mijn dromen en hart niet. Die blijven groeien zolang ik trouw blijf aan mezelf. En dat heerlijke gevoel gun ik iedereen!

Reacties Post a comment
 1. Onderstaand enkele reacties #

  Marijn Singer · Artiest, docent en directeur bij Pop Up Cicus
  Wauw, prachtig. Alles bij elkaar in een blog… Dat het past. Super

  Paulien Buyn · ACTA
  Wat ben je toch een zalig mens ! Altijd als ik jou zie word ik blij :) .Ik herken je gevoel en je verhaal soms moet het roer om in je hart ,je gevoel en met je verstand .Jezelf op de eerste plaatst zetten als mama zijnde maakt dat nog moeilijker maar aan het eind loont het voor iedereen ! Ga zo door . En wouw wat een mooie foto’s liefs paulien

  Linn-Artzz
  Bedankt voor het delen van jouw mooie verhaal. Ik wens je heel veel succes met het realiseren van jouw dromen! Super dat je “A Bunch of Choices” hebt opgericht! Gisteren schreef ik op FB dat er inderdaad verandering zou moeten komen in het onderwijs – elk kind heeft unieke gaven en talenten – juist daar zou men meer op moeten focussen! Ik had alleen zelf geen idee hoe dat onderwijs systeem dan veranderd moet worden zodat jonge mensen gelijk al de juiste keuzes kunnen maken en gelijk kunnen gaan voor hun passie… Vandaag lees ik een van de oplossingen in jouw blog: “A Bunch of Choices”! Super!
  Mocht ik als illustrator iets voor jullie kunnen betekenen dan hoor/lees ik het graag.
  Veel succes & keep up the good work! Hartegroet, Renate de Burger.

  Ilknur Dortkose · Volgen · Talent Manager bij TalentAdventure
  Lieve Margit, pracht verhaal. Ik heb je een paar keer live mogen meemaken;)) en je bent een zonnetje en inspiratie! Veel succes met het waarmaken van al je dromen. Een grote warme knuffel. Lfs

  Karin Rutgers · LU Wageningen
  Ik word er blij van zo’n verhaal. Weer iemand die een gat in ons systeem gaat dichten en er zelf gelukkig van wordt. Kan niet mooier

  Simone Königs · NLP coach trainer, Emotional Freedom Coach, Matrix reimprinting bij Momentum Advies & Coaching
  Margit, bedankt voor je bericht en wat een prachtig verhaal! Je bent een voorbeeld voor veel vrouwen!

  Danielle Zeeman
  Wat een mooi en herkenbaar verhaal. Mooi dat je dit met ons deelt!
  Groetjes,
  Danielle

  Lianne Van Son-van Rijnsbergen · Vrijwilligster bij Hospice de Duinsche Hoeve
  Mooi verhaal .

  november 11, 2013

Reactie

Het gebruik van simpele HTML is toegestaan. Je emailadres zal niet gepubliceerd worden.

Abonneer je op deze opmerkingenfeed via RSS