Naar inhoud springen

Geluksmakers

Nudge

Overig

Marsja van Kilsdonk, 365 dagen succesvol, ebbie & ivy, charlotte Tonino-7080

Ik ben stapelgek op….mij!!

Hoe zou jij je voelen?

Als je moeder vreemd gaat met je vaders beste vriend. Je daardoor verhuist, gepest wordt op je nieuwe school maar er niet met je smoorverliefde moeder over durft te praten.
Als je vader je niet meer op komt halen, omdat hij dit niet aan kan zien. Zijn inkomsten niet wil opgeven voor je studiebeurs, zodat je je HBO studie wel kunt vergeten.
Als je maar blijft verhuizen.
Als je je vriendjes wegjaagt na een paar weken en uiteindelijk toch verliefd wordt.
Als daarna je ouders tegen je zeggen dat ze je niet meer willen zien omdat je vriend een andere levensstijl heeft en je met hem gaat samenwonen.
Als je uitgesloten wordt als Jehovah’s Getuige, omdat dit niet mag en niemand meer tegen je praat.
Als je vervolgens vlucht in een leven vol feesten en drugs.
Als je schrikt van dat magere meisje van slechts 43 kilo dat je hol aanstaart in de spiegel. Waarna je alles achterlaat, vol goede moed opkrabbelt, een eigen zaak begint, een studie… Maar je ineens zo leeg en ellendig voelt, dat je jaloers bent op een overleden vriend. Omdat hij ervan af is!
Als je te moe bent om naar het toilet te gaan en toch moed en energie verzamelt om je moeder te bellen omdat je haar zo graag wil zien. Waarop ze antwoordt: ‘Dat kan ik echt niet doen’.

Hoe zou jij je voelen?
Doodongelukkig, woedend en eenzaam?

Marsja van Kilsdonk, 365 dagen succesvol, ebbie & ivy, charlotte Tonino-7138Want dat was ik. Normaal het zonnetje, de gangmaker en de clown. Altijd onderweg of druk aan het werk. Maar toen ik met een gebroken schouder thuis kwam te zitten, gaf mijn lijf het op. Ik kon niets meer en tegelijkertijd voelde ik alles. En ik had geen idee wat ik ermee moest doen.

Gelukkig kwamen tijdens een kennismakingsseminar de heren van 365 Dagen Succesvol op mijn pad. ‘Wat zou het geweldig zijn om van een nul een Diamond te worden’, zei ik tegen David. ‘Ik heb er alleen geen geld voor’. ‘Vul het aanmeldingsformulier in’, zei hij, ‘dan zet je de goede energie in gang en komt het wel goed’.

En laat ik nou een maand voordat het jaarprogramma begon volkomen onverwacht geld terugkrijgen van de belasting…
Ik begon het jaarprogramma met de vraag: ‘Ik vind het leven niet meer leuk, met welke business kan ik straks blij en goed mijn geld verdienen?’ Die heb ik al snel vervangen door: ‘Hoe krijg ik een betere relatie met mezelf en met anderen?’ Want ik besefte dat ik alleen maar bezig was om mijn ouders te laten zien dat ik het ALLEEN kon. Terwijl ze er niet eens waren. En dat ik relaties met anderen afhield. Om teleurstellingen te voorkomen.

Tijdens een oefening werd me gevraagd een brief naar de kracht die mij klein houdt te schrijven.
Ik schreef: ‘Ik wou dat ik kon beginnen met lieve papa en mama, maar dat kan ik niet. Want pap ik vind je een loser en mam je bent een kutwijf. Hoe hebben jullie ooit aan kinderen kunnen beginnen? Jullie hebben me uitgekotst, achtergelaten en in de steek gelaten’.
Vervang het nu eens door je eigen naam zei Arjan.
Dus schreef ik: ‘Ik wou dat ik kon beginnen met lieve Marsja maar dat kan ik niet. Want ik vind je een loser en een kutwijf. Hoe kun jij ooit aan kinderen beginnen? Ik heb je uitgekotst, achtergelaten en in de steek gelaten’.
Het trof me als een bliksemschicht. Dus dit had ik mezelf al die jaren verteld. En ik besefte dat die gedachten me niet verder gingen helpen. De hoogste tijd om ze om te gaan draaien. Alleen ik had niet alles in eigen hand. Het gemis van mijn ouders zat diep en ik wilde heel graag weer contact. Alleen zij niet.

‘Is er geen stel die jij als ouders zou kunnen zien?’, vroegen Arjan en David.
Ik hoefde daar niet lang over na te denken en heb de ouders van mijn vriendin gevraagd. Met een bosje bloemen en knikkende knieën ben ik naar ze toe gegaan. En vroeg als een klein meisje of ze mij als pleegdochter wilden. We hebben met zijn drieën gehuild en zeiden volmondig JA!

Marsja van Kilsdonk, 365 dagen succesvol, ebbie & ivy, charlotte Tonino-7125Sindsdien is de leegte opgevuld. Nu heb ik ook ouders die ik kan bellen als ik verdrietig of blij ben. En ineens doe ik dingen voor mezelf. Ik kijk niet meer achterom maar naar voren, naar mijn toekomst. Als een Bambi met wankelende benen op het ijs. Niet goed wetend waarheen ik moet en hoe ik op mijn benen moet blijven staan. Maar wel met de focus: wat maakt MIJ blij, wat zijn MIJN kwaliteiten en wat wil IK de wereld meegeven als ik mezelf alles gun.

Ergens op deze wereld loopt mijn grote liefde rond. Dat weet ik zeker. Ik hoop dat hij nog even geduld heeft totdat ik mijn muren heb afgebroken. Ik heb me zolang geschaamd, me niet goed genoeg gevoeld. Hoe kan ik dan van een partner verwachten dat hij dat wel doet?

Daarom heb ik besloten om eerst voor mezelf een beste partner te zijn: gezond eten, sporten en niets tegen mijn zin doen. Het werkt fantastisch want alle problemen van vorig jaar zijn opgelost. Mijn opleiding is afgerond, mijn projecten lopen en mijn inkomsten groeien.
En ik durf weer te fantaseren over de toekomst.

Ik heb zelfs de naam van mijn droom al vastgelegd: The VIP community.
Een vakantieoord voor singles waarin relaxen wordt afgewisseld met coaching. Een VIP (Very Inspiring Place) waarin ik mensen blij en gelukkig kan maken. Ik heb het via de harde weg moeten leren, maar ik weet nu dat je je nooit alleen hoeft te voelen als je maar van jezelf houdt. Iedereen mag er zijn op deze wereld. En als ik anderen kan helpen dat in te zien, is mijn shit niet voor niets geweest en meer dan genoeg mest voor de toekomst!

Ik heb geen twijfels of dit me gaat lukken. Ik weet gewoon dat ik dit ga realiseren. Want alles komt goed. Ik had een burn-out, maar nu sta ik te stuiteren van de energie. En word steeds gekker….op mij!!!

Reactie

Het gebruik van simpele HTML is toegestaan. Je emailadres zal niet gepubliceerd worden.

Abonneer je op deze opmerkingenfeed via RSS